Jeg møder Jaguar udenfor mit sjæletræ. Det er svært for mig at opretholde kontakten med ham. Jeg siger det til ham. Han svarer: “Tag dig sammen! Fokusér!” Han rejser sig på bagbenene og slår ud mod mig med poterne, så jeg kan se og mærke ham. Kontakten bliver mere tydelig. Jeg spørger, om der er noget, han vil vise mig. Jaguar viser mig torturerede, lidende og døde mennesker. Jeg er først bange for, at det er min skyld, de er døde… – eller at jeg vil få skylden for det. Måske fik jeg engang skylden for noget, andre havde gjort, og blev vred. Og blev straffet for at blive vred. Nu er jeg bange for at vise vrede. – Jeg bryder mig ikke om det, jeg ser. Mine øjne løber over. Jaguar siger: Du har grund til at være vred. Du har lov til at være vred. Vreden er dine grænser, din evne til at beskytte dig imod overgreb.

Jaguar forvandler sig til en mellemting mellem jaguar og menneske; en shaman. Han danser foroverbøjet omkring en totempæl med en jaguarpels på ryggen. Så knæler han og laver et lille alter, som han renser med smudge/hvid salvie og udfører et kort ritual. Vi smelter sammen. Jeg er Jaguar. Så bliver han Jaguar igen. Jeg spørger, om der er mere, han vil vise mig. Det er der ikke. Jeg takker Jaguar for det, han har vist mig, og fordi han ville møde mig.

Jeg føler styrke og ro.

En sammenskrivning af forskellige kilder om jaguaren som kraftdyr:

Jaguaren symboliserer vigtigheden i at stå i egen kraft og er ofte forbundet med mennesker, som trives alene. Den kan hjælpe med at frigøre din frygt, helbrede dine følelser og vække din indre kraft. Hvis d lader dig lede af en jaguar, kan den føre dig ind i underverdenen, hvor livets hemmeligheder bliver fundet. – Stor bevidsthed, stærke intuitive evner, ro, fasthed, styrke. – Modsat slangen, som repræsenterer en gradvist øget helende kraft, står jaguaren for bratte forandringer som liv og død. Den fornyer og omdanner livet overalt, hvor den bliver bedt om det. Når vi bliver syge, får vi ikke bare en chance til at genvinde helbredet, vi får også en chance til at tage et kvantespring til endnu højere niveauer af sundhed. Helbredelse er en metode, der ikke alene fjerner symptomer, men den kan også betyde en stadig forbedring af helbredet. Dette er jaguarens energi. Nogle gange skal vi overvinde en stor krise for at opnå styrke til forandring. – Både aztekerne og mayaerne talte om kraften i at blive halvt jaguar, halvt menneske. Ifølge disse kulturer kan en person, der bliver halvt jaguar, halvt menneske slippe af med alle sine kulturelle begrænsninger og hæmninger. Sådan en person kan endelig handle i henhold til sine skjulte ønsker.

Kilder:

https://www.sjamanisme.no/kraftdyr

https://sjaelens-sande-jeg.simplerosites.com/blog/15219-naar-universet-kommunikerer-til-dig

http://www.anitabrun.com/83365379

https://www.spiritanimal.info/jaguar-spirit-animal/