Eftermiddagslyset faldt dæmpet i stuen. De store træer langs vejen tog det meste. De drak kaffe og spiste kage. Rita var kommet om formiddagen på et af sine sjældne besøg. Det var mest hende, der besøgte Rita. Hun havde jo bil. Hun havde hentet Rita ved toget. Der var langt mellem rutebilerne herude. De havde gået en lang tur inden frokost. Det var blevet en vane at gå tur, når de var sammen.

Det havde været koldt, især over åbent land hvor det blæste, men narcisser og krokus lyste op i haverne i landsbyen og småfugle havde travlt i buskene. Nu sad de og snakkede om kreative projekter. Rita var i gang med at sy nyt tøj af gammelt tøj, som hun købte i genbrugsbutikker. Hun havde solgt flere ting til butikker i oplandet. Og så snakkede de om kærester. For Ritas vedkommende var det en ekskæreste. Hun var ved at komme sig over bruddet med Finn, men lejligheden var dyr at sidde i alene. Hun havde derfor besluttet sig for at udleve en gammel fantasi om at sælge sig selv, og havde lejet sig ind i en massageklinik i byen. Hun skulle prøve det for første gang i den kommende weekend og var pænt nervøs, men også ophidset ved udsigten til at få afprøvet sin fantasi. De blev afbrudt i deres snak, da Kristian kom hjem fra arbejde. Det gjorde han usædvanligt tidligt, syntes hun. Og han var lige så usædvanligt gået direkte i bad. Så stod han med ét med et håndklæde om livet foran Rita. Hun stod selv i døråbningen på vej ind efter at have fyldt brænde på fyret. Han løsnede håndklædet og holdt det strakt bag sig, mens han med et sært, udfordrende smil rystede sit underliv, hvorefter han vendte sig og gik ind i soveværelset. Rita havde kigget tavst på ham. De havde begge kigget tavst på ham. Da han var gået, kiggede Rita på hende.

”Hvorfor sagde du ikke noget?”
”Jeg har dårlige erfaringer med at sige noget. Han gør, hvad der passer ham, uanset hvad jeg siger.”
”Men det der er da langt over stregen. Hvorfor tror du, han gjorde det?”
”Måske fordi jeg har fortalt ham, at du skal have din første vagt på en massageklinik i weekenden. Jeg havde ikke ventet, at han ville bruge det imod dig. Eller mig. Eller hvad det nu var, det handlede om.”

Mange år senere var det bare én af de ting, det undrede hende, at hun ikke havde reageret prompte på.